Forint

Első lépésként, hogy minél hamarabb jöjjön a vásárló, az IGAZI VEVŐ vagy ALBÉRLŐ, nézz körül a településen, ahol az ingatlan van, hogy a hasonló ingatlanokat milyen eladási, vagy kiadási áron hirdetik. Meg kell állapítanod, hogy mi az a reális eladási vagy kiadási ár, amit kérhetsz az ingatlanért.

Fotó

Függetlenül attól, hogy a bútoraidat, ruháidat nem adod el vagy adod ki az ingatlannal, mégis nagyon befolyásolja az érdeklődőket, hogy rend, vagy rendetlenség van a képeken.

Nézd meg ezt a 2-2 képet!

Mi jutna eszedbe, amikor egy ilyen szobába lépnél be?

Hirdetés írás

Amikor hirdetést adtál fel weboldalunkon, észrevehetted, hogy nagyon sok adat kitöltése kötelező. Ez azért van így, hogy az érdeklődő minél több adatot tudhasson meg, így amikor felhív, vagy ír Neked, már biztos, hogy jobban érdekli őt a Te ingatlanod, mint más hirdetések. Három nagyon fontos része van a hirdetésnek...

Hirdető oldal

Az előző 3 részben már megtaláltad a megfelelő árat, elkészítetted a legszebb képeket, és megírtad a leghatékonyabb hirdetést eladni, kiadni kívánt ingatlanodról!

Most arról lesz szó, hogy hol hirdess, milyen ingatlanhirdető, apróhirdető oldalakon, ahol meg is találják eladni vagy kiadni kívánt ingatlanod hirdetését, és ahol ingyenes a hirdetésfeladás.

Másolás

Ha követted az első 4 cikket, akkor minden készen áll a könnyű és gyors hirdetésfeladásához! Most megmutatjuk, hogyan adhatod fel úgy hirdetésed ingatlanhirdető weboldalakon, hogy ne kelljen mindenhol saját kezűleg beírnod a hirdetés szövegét.

Újsághirdetés

Ha szeretnéd hirdetésed újságokban is feladni, először készítsd el papíron, vagy számítógépen jegyzettömbben. Ha nem tudod, hogyan kezdj hozzá, olvasd el az újságokban, mások hogyan hirdetnek, és keretezd be azt, ami a legjobban tetszett. Annak alapján írd meg hirdetésed.

Személyes találkozó

Amikor felhív az érdeklődő, vásárló, vagy a leendő albérlő, bérlő, hogy megbeszéljétek a személyes találkozót, lehetőleg ne húzd az időt, engedd, hogy minél hamarabb megnézhessék ingatlanodat! Viszont a legjobb időpont, ha nappal mutatod be, amikor besüt a nap az ablakokon. Nagyon fontos tudni, hogy az érdeklődő az első 3-5 percben fejben eldönti, hogy valóban érdekli-e az ingatlan, vagy nem!

Elrontott hirdetés

Bosszankodsz, hogy már vagy 200 helyen hirdettél, mégsem olvassa senki, vagy csak nagyon kevesen a hirdetésed?

Nem érdeklődnek, nem hívnak az ingatlan ügyében? Nem tudod, mi lehet a baj? Leírunk néhány tipikus hibát, amivel a hirdetők elronthatják hirdetésüket: 

(+két megoldási lehetőséget is!

Hol hirdess

Mivel szinte mindenkinek van már facebook profilja, tagja több 10-100 csoportnak, és szinte mindenki egész nap a facebbokon „lóg”, az ember úgy gondolja, a legjobb megoldás, ha felteszi facebookra az eladó vagy kiadó ingatlana fotóit. Miután feltette, leírja adottságait, az árát, esetleg ha van saját weboldala is hozzá, be is linkeli. A legeslegjobb megoldás, ha mindenhol hirdetsz, ahol csak tudsz, de nem akárhogy! Hirdető típusokkal -nevekkel bemutatva- mindjárt le is írom, hogy miért: