Az ingatlan árának kiszámítása

Első lépésként, hogy minél hamarabb jöjjön a vásárló, az IGAZI VEVŐ vagy ALBÉRLŐ, nézz körül a településen, ahol az ingatlan van, hogy a hasonló ingatlanokat milyen eladási, vagy kiadási áron hirdetik. Meg kell állapítanod, hogy mi az a reális eladási vagy kiadási ár, amit kérhetsz az ingatlanért.

Ehhez igénybe vehetsz egy értékbecslőt is, akit a fenti Szerelő Szakember Szolgáltató kategóriában is találhatsz. Ha olcsóbban szeretnéd az értékbecslést megoldani, nézd meg a többi hasonló ingatlan jellemzőit (újságokban, interneten), mi az, amivel többet érhet a Tiéd, vagy mi az, ami nincs benne és ezért kevesebbet érhet.

Milyen lehetőségek vannak a településen, pl: munkahely, közlekedés, intézmények, stb. Egy családi házra, vagy lakásra nem ajánlatos +milliót rátenni, -úgy is alkudnak belőle alapon- kivéve, ha tudsz várni esetleg 2-3 hónapot is (vagy többet) a megfelelő vevőre. Az ingatlant keresők már valószínűleg több hirdetést is megnéztek, és rögtön tovább lépnek a hirdetéseden, ha soknak találják az árat. A hirdetéseket bújva, az ingatlant kereső, olcsóbbat is találhat.

Ezzel csak azt éred el, hogy sokkal tovább kell hirdetned, később jön a vevő, vagy a bérlő és addigra lehet, hogy már leengedted az árat, mert már nagyon sürgős lett az eladás, vagy kiadás. Ilyenkor következhet be, hogy még annál is kevesebbért tudod csak eladni, vagy kiadni, amennyiért korábban, -amikor még nem volt sürgős- eladhattad vagy kiadhattad volna.

Tehát az első nagyon fontos lépés, hogy meghatározd a kiadási vagy eladási árat, irányárat. Nem mondom, hogy ne tegyél rá pár százezer Ft-ot, ha eladnád, de ne ess túlzásba. Add meg a lehetőséget az alkura, de olyan árat határozz meg hirdetésedben, amin nem lépnek túl az ingatlant keresők.

 

Cikkeink szerzői jogi védelem alatt állnak, az azzal kapcsolatos minden jog gyakorlására a tulajdonos kizárólagosan jogosult.


<< Facebookon vagy hirdető oldalon hirdessek?

Hogyan készíts külső és belső képeket ingatlanodról? >>

<<Vissza a 9 hatékony hirdetés tippre