Hatékony hirdetés írás

Amikor hirdetést adtál fel weboldalunkon, észrevehetted, hogy nagyon sok adat kitöltése kötelező. Ez azért van így, hogy az érdeklődő minél több adatot tudhasson meg, így amikor felhív, vagy ír Neked, már biztos, hogy jobban érdekli őt a Te ingatlanod, mint más hirdetések. Három nagyon fontos része van a hirdetésnek...

1. Az első: A hirdetés címe Itt nem az utca és a házszámra gondoltunk, hanem egy főcímre, a teljes leírásod legfontosabb részére.

Mutatok egy példát:

Az ingatlan hirdető a "Budapesti családi ház" címet írta be. Ez így elég rövid, kevés az információ.

A keresőprogramok, pl.: Google, ezt a cím mezőt jeleníti meg, amikor a hirdetést már a google-ban is meg lehet találni! (portálunkat nagyon sokan a google keresővel keresik fel) Ha egy érdeklődő kifejezetten Budapesten keres családi házat, és beírja a Googlebe, akkor meg is fogja találni ezt a hirdetést, de lehet, hogy csak akkor, ha elég kitartó! Aki keres, valószínűleg kerület szerint keres, tudja, hogy hol szeretne ingatlant vásárolni.

Ha azt szeretnéd, hogy hirdetésedre hamar rátaláljon az érdeklődő, írd be a kerületet és azt is, hogy eladó vagy kiadó az ingatlan! Így: "Budapesten a XX. kerületben családi ház eladó" Aki a googleben keres, így fog keresni, ugyanis ha csak annyit írna be, hogy "Budapesti családi ház" akkor 4.000.000 találatot kapna, amennyit élete végéig sem tudna átnézni, még ha akarná akkor sem. Viszont, ha azt írja be, hogy "Budapesten a XX. kerületben családi ház eladó" akkor "csak" 468.000 találatot kap.

A google előre helyezi a találatokban a keresőszavakra teljesen egyező találatokat, így az érdeklődő sokkal biztosabb, hogy megtalálja a hirdetésed! Ezért nagyon fontos a cím mező hatékony kitöltése! Ha az olvasó nem is a googleben keres, akkor is fontos a cím, mert magát az eladomkiadom.hu weboldalt kívül-belül átjárja a google, yahoo, bing, ok, stb.! Így a Te hirdetésed sem marad titok!

Ami a Google-ben majd megjelenik, már most rögtön láthatjuk, a böngészőnk legfelső sorában, így ha ez nem megfelelő, akkor javítsd ki!

 

A hirdetés főcíme

 

Példák:

Rövid, nem a legjobb: Budapesti családi ház

Hosszabb, és sokkal hatékonyabb: Budapesten a XX. kerületben két családnak is megfelelő kitűnő állapotú családi ház eladó!

Mivel szeretnénk, hogy hirdetésed a legjobb helyezéseket érje el a keresőkben is, a cím mezőbe 100 karaktert engedélyeztünk! A leghatékonyabb az, ha ide írod: 

  • helység nevét, a kerületet, ahol az ingatlan található (Budapest XX.)
  • eladó vagy kiadó az ingatlan
  • de még az utca nevét is beírhatod

 

2. A hirdetésed egyben az ingatlan bemutatása is. Fontos az első benyomás, mint amikor bemutatkozunk valakinek. Ha már az első percben nem szimpatikus a személy, nem vagyunk rá igazán kíváncsiak a továbbiakban. Fontos a helyesírás, google szempontból is!

Most pedig mutasd be ingatlanod! A legjobb, -a későbbiekben is- ha a windows jegyzettömbbe írod le, és mented el a hirdetést, a Könnyű és gyors hirdetésfeladás cikkben elmondom, hogy miért!

Jegyzettömb

 

3000, azaz HÁROMEZER karaktert biztosítunk hirdetésed leírásához! Írd le lakásodon/házadon belül a külső és belső adottságokat, a helységeket, a padló burkolatát, írj le mindent, amit Te is jónak találsz.

Pl: jó beosztású, étkező/nappali, amerikai konyha, kamra/spejz, szobák száma, fürdőszoba+wc, külön wc, gardrób, beépített szekrény, beépített konyhabútor, beépíthető tetőtér, terasz/erkély, pince, parketta, járólap, padlószőnyeg, redőny/reluxa, külön víz,- villany,- gázórás, csatorna/emésztő, gáz, víz, villany, gáztűzhely, villanytűzhely, klíma, cserépkályha, konvektor, cirkó, központi fűtés, telefon, internet, kábeltévé, parabolaantenna, biztonsági ajtórács, riasztó, világos, csendes, alacsony közös költség/rezsi, stb.

Menj ki az udvarra, (ha van) vagy a lakás elé, és írd le az adottságait:

Pl: kaputelefon, panoráma, saját parkoló, kocsi beálló, garázs, kertkapcsolatos, kis/nagy udvar, saroktelek, kert/fa, melléképület, jó közlekedés, óvoda, iskola, orvos, üzletek stb.

Minél több információt adsz meg, annál biztosabb, hogy az érdeklődőt érdekli majd az ingatlan! Ez után már nyúl is a telefonért, mert személyesen is szeretné megnézni!

3. Ha a feladó kiírja a teljes nevét, azzal nevét adta a hirdetéséhez, vagyis komolyan el vagy ki szeretné adni az ingatlant. Persze ez NEM KÖTELEZŐ, mindenki úgy írja, ahogyan jól esik. Sokan nem merik kiírni a teljes nevüket! Erre van is egy példám, egyik ismerősömé, aki azt mondta: Akkor meglátja a szomszéd, vagy az ismerősök, és akkor megtudják...
Pontosan az a cél, hogy mindenki megtudja! Nem? Lehet, hogy épp a szomszédod újságolja el a munkahelyén, hogy eladó vagy kiadó az utcában egy ház, és erre érdeklődik valaki, a szomszéd elmondja a ház tulajdonságait, megadja a címet, és délután már Nálad érdeklődik a vevő, vagy albérlő!

Cikkeink szerzői jogi védelem alatt állnak, az azzal kapcsolatos minden jog gyakorlására a tulajdonos kizárólagosan jogosult.


<< Hogyan készíts külső és belső képeket ingatlanodról?

Hol hirdess? Ingatlan hirdető, apróhirdető, ingyenes hirdetés feladás >>

<<Vissza a 9 hatékony hirdetés tippre