Képek az ingatlanról

Függetlenül attól, hogy a bútoraidat, ruháidat nem adod el vagy adod ki az ingatlannal, mégis nagyon befolyásolja az érdeklődőket, hogy rend, vagy rendetlenség van a képeken.

Nézd meg ezt a 2-2 képet!

Mi jutna eszedbe, amikor egy ilyen szobába lépnél be?

Az, hogy:

  • Milyen jó ez a lakás, egyre jobban tetszik!  vagy ez:
  • Mekkora kupi van... hová lépjek?

 

Sokkal hamarabb eladhatod, kiadhatod ingatlanod, ha néhány képet láthatnak róla az érdeklődők! Az emberek imádják a képeket! Megspórolhatsz néhány napot, (és telefonszámlát) mert nem kell szóban képet alkotnod az ingatlanról.

Szóban sokkal tovább tart elmondani, amit a képeken azonnal lehetne látni, és az érdeklődő meg sem tudja hirtelen jegyezni. (falak külső/belső burkolata, színe, padló burkolat, szobák méretei, helységek elrendezése) Az érdeklődő látja az ingatlan képeit, és azonnal tudja, hogy megnézné-e, esetleg meg is vásárolná, kivenné azt. 

Ha nincs se kedved, se eszközöd, és amúgy is profira szeretnéd bízni, akkor hívj ingatlan Fotóst, aki olyan gyönyörű képeket készít majd ingatlanodról, hogy a végén el sem akarod majd adni!

Nagyon fontos, hogy a lefényképezett helységben rend legyen. Ha a képen rendetlenség van (pl: ruhák az ágyon, rendetlenség az asztalon, fotelben minden ami nem oda való) az érdeklődő azonnal észreveszi, és nem is az ingatlan adottságait, hanem a rendetlenséget látja meg először. Majd becsukja az oldalt, és tovább keres. A legjobb, ha nappal készíted a képeket, amikor természetes fény árad a helységekbe. Ha este készíted, akkor kapcsolj fel minden villanyt, és használj vakut a fényképezéshez. Az udvaron sem mindegy, hogy a szerszámok, vagy bármi az udvaron szanaszéjjel, vagy a helyükön vannak-e. Itt is ugyan azt fogja a képet szemlélő észrevenni. Hidd el, sokat számít!

Ha lehet, akkor nagy képeket készíts, mert azt sokkal szívesebben nézik meg a látogatók! Az se mindegy, mit mutatnak a képek! Rossz kép az, amikor egy szobát úgy fotózol le, hogy a szoba nem látszik, csak egy kanapé. Az érdeklődő ezt gondolja: Eladó a kanapé? A helyiségből legalább 2-3 fal látszódjon, az ablak is, állj fel székre, fényképezz a sarokból! Egy ilyen kép a berendezés alapján elárulja, hogy kb. mekkora, világos-e, milyen fűtés van benne. (pl.: ablak alatt konvektor, radiátor) Ha ügyesen fényképezel, egy képen belül két helyiséget is be tudsz mutatni!

eladó ház belső képe

A ház külsejét fotózva is ügyeskedhetsz, ha a házat úgy fényképezed le, hogy 2 oldala is látszódjon 1 képen:

eladó ház külső képe

Így a 15 képből amit feltöltesz, majdnem 20 kép lesz! Minél többet mutat 1 kép, annál többet tudsz nyújtani az érdeklődőnek, és annál biztosabb, hogy lesznek vásárolni vágyó érdeklődők is!

Végül tehát: 

  • Tegyél rendet, mielőtt fényképezel!
  • Fényképezz nappal, természetes fénynél!
  • Egy képen lehetőleg a helység 2-3 falát lehessen látni
  • Külső képeknél 1 képen legyen a ház két oldala
  • Készíts fotót az utcáról, menj át az út másik oldalára
  • Nagy képet készíts

Összesen 15 képet tölthetsz fel hirdetéseddel, így jobban be tudod majd mutatni az ingatlanod! Az első kép amit feltöltesz, azt látják a hirdetők a listában, ezért a legszebb képet töltsd fel elsőnek! Az összes képet akkor látják, ha rákattintanak hirdetésre. A képekre kattintva nagyobb méretben is meg tudják tekinteni!

Cikkeink szerzői jogi védelem alatt állnak, az azzal kapcsolatos minden jog gyakorlására a tulajdonos kizárólagosan jogosult.


<< Mennyiért adhatod el vagy adhatod ki az ingatlant?

Hatékony hirdetés írás, az ingatlan külső és belső adottságainak bemutatása >>

<<Vissza a 9 hatékony hirdetés tippre