Személyes találkozó

Amikor felhív az érdeklődő, vásárló, vagy a leendő albérlő, bérlő, hogy megbeszéljétek a személyes találkozót, lehetőleg ne húzd az időt, engedd, hogy minél hamarabb megnézhessék ingatlanodat! Viszont a legjobb időpont, ha nappal mutatod be, amikor besüt a nap az ablakokon. Nagyon fontos tudni, hogy az érdeklődő az első 3-5 percben fejben eldönti, hogy valóban érdekli-e az ingatlan, vagy nem!

Ezért, először mutasd be ingatlan legszebb részét! Mindenképpen legyen rend! Mint korábban említettem, (2. cikk) a rendetlenség sokkal jobban feltűnik az érdeklődőnek, mint maga az ingatlan! Ha rendetlenség fogadja az érdeklődőt, valószínűleg hamar távozni fog.

Könnyen segíthetsz ezen a problémán, ha minden tárgy a helyén van, a mosogató nincs tele mosatlannal, a ruhák a szekrényben vannak, nem a fotelekben, rend, tisztaság, és friss levegő van.

Ha kell, mosd le az ablakokat, mosd ki a függönyöket. Rendrakás, porszívózás, portörlés, felmosás, és a végén egy nagy szellőztetés! Ha megteheted, tegyél pár szál élő virágot a nappaliba, ebédlőbe.

A mellékhelyiséget se felejtsd el, lehet, hogy az érdeklődőnek igénybe kell vennie! A fürdőszobában legyen szappan és törölköző a kézmosáshoz. Bármilyen érdekes, de Téged is meg fognak nézni az érdeklődők! Ezért, legyél csinos, öltözködj úgy, mint amikor vendégeid jönnek! Az első benyomás legyen jó! Ha úgy érzed, komoly az érdeklődés, esetleg kínáld meg őket kávéval, üdítővel. Míg megpihennek, elgondolkodhatnak milyen lenne az ingatlanban lakni. Ne legyél rámenős, és ne adj sok tanácsot, mit hová tehetnek majd az ingatlanban. Van akit ez zavar, és úgy is úgy rendezik majd be, ahogyan ők akarják!

Biztos csak akkor lehetsz az eladásban, vagy kiadásban, ha legalább egy előszerződés, foglaló, vagy előleg lesz a kezedben, de még ekkor is előfordulhat bármelyik fél részéről a visszalépés. Ne legyél biztos benne, ha távozás előtt azt mondják, hogy telefonon később majd visszaszólnak a döntésről. Vannak akik ezt csak kibúvóként mondják, de tisztelet a kivételnek.

Ha mindent rendben talált az érdeklődő, egyeznek a hirdetésedben leírt és személyesen látott dolgok, és tetszik neki az ingatlan, szóba kerül az ár is!

Cikkeink szerzői jogi védelem alatt állnak, az azzal kapcsolatos minden jog gyakorlására a tulajdonos kizárólagosan jogosult.


<< Hirdetésfeladás újságokban szórólapon részletes és rövid hirdetési szöveg

Miért nem olvassák a hirdetésedet? >>

<<Vissza a 9 hatékony hirdetés tippre